Konseptointi | tapahtuman visuaalinen konsepti | somistus 

Koko henkilöstön yhteinen, rento ja yllätykselinen pikkujoulutapahtuma

Valmet Technologies Oy:n Rautpohjan tehtaan yhteinen pikkujoulutapahtuma messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa vietettiin noin tuhannen hengen voimin marraskuussa 2019. Making Of toimi Paviljongin kumppanina toteuttaen tapahtuman konseptin ja visuaalisen ilmeen. Lähtökohtana oli luoda tunnelmallisen rento tapahtuma, jossa tarjotaan laajasti erilaisia elämyksiä sekä korostetaan rautpohjan tehtaan henkilöstön yhteistä me-henkeä.

Tapahtumaan rakennettiin valosuunnittelun, kalusteiden ja somiste-elementtien avulla näyttäviä yhteisiä laajempia tiloja, kuten lounge, buffet-alueet ja juhlatila, jossa esiintyi illan aikana bilebändi. Lisäksi konseptoitiin pienempiä tiloja, kuten karaoke, disco, pubi ja vintage bar. Kaikki tilat nimettiin vain Rautpohjan tehtaan henkilöstölle tutuilla nimillä, kuten Pub Märkäpää ja Our Voice Karaoke. Rautpohja Vintage baariin toteutettiin video, johon valittiin asiakkaan arkistoista erityisesti henkilöstöstä ja tehtaan arjesta otettuja kuvia eri vuosikymmeniltä. Lisäksi esitettiin Suomi Filmin 1950-luvulla tekemä elokuva Rautpohjantehtaasta. Näistä esityksistä nautittiin illan mittaan baarin oman nimikkodrinkin lomassa.

Yksityiskohtiin kiinnitettiin paljon huomiota ja niillä haluttiin korostaa sitä, että ilta oli rakennettu juuri asiakasyritykselle ja ennen kaikkea sen henkilöstölle. Jääveistoksissa oli asiakkaan logo, kukka-asetelmissa nähtiin tehtaan tuotannon hukkamaterilaaleja ja WC-tilojen somistuksissa nähtiin elementtejä ns. sisäpiirin vitseistä.

“Työskentely sinun kanssasi oli erittäin helppoa ja mukavaa. Olet asiantunteva ja idearikas, loistava tunnelmanluoja. Sinulla on kyky rakentaa asiakkaan näköinen juhla. Meille syntyi luottamus, että toteutus on sellainen kuin on esitetty/suunniteltu/ajateltu. Ja kuitenkin kokonaisuus ja lopputulos yllätti ihanilla pienillä yksityiskohdillaan. Lopputulos oli mahtava!” / asiakaspalaute